Ajankohtaista

YRITTÄJÄKSI KESÄKAUPPAAN/ -KAHVILAAN?


Pohjois-Pielaveden Kylät ry hakeen kesäkauppa-/ kahvilayrittäjää kesäkaudelle 2019. Yrittäjän toivotaan aloittavan toimintansa viimeistään 8.6.2019.

Pohjois-Pielavesi on vajaan 600 asukkaan kyläyhteisö. Pohjois-Pielavesi tunnetaan vahvasta maataloudesta, vireästä kylä- ja yhdistystoiminnasta sekä kyläkoulusta. Kesän aikana kylän asukasmäärä lähes tuplaantuu kesäasukkaiden myötä.

Kylätoiminnan tukikohtana on kaksi vuotta sitten toimintansa lopettanut kyläkauppa, jonka 150 m2 kattavat myymälän tilat toimivat tällä hetkellä kyläläisten kokoontumispaikkana ja kyläyhdistyksen Leader-rahoituksella toteuttaman Kylä & Kumppanuus -hankkeen toimipisteenä.

Kyläkaupan myymälän tiloista n. 100 m2 on järjestettävissä kohtuuvuokralla kesäkaupaksi/ -kahvilaksi. Sisustuksessa on mahdollista käyttää kiinteistön tiloista löytyvää vanhaa myymäläkalustoa ja hyllytarvikkeita. Kylmälaitteiden, kassajärjestelmien ja keittiökoneiden osalta myymälän konekanta on sen verran vanhaa, että uudempien hankkiminen suoraan, tai leasing-sopimuksella, voi olla tarkoituksenmukaista liiketoiminnan laajuus huomioiden.

Kesäkaupan/kahvilan yhteyteen on mahdollista järjestää esim. pienimuotoista ja retkeilymajatyyppistä majoituspalvelua kiinteistössä sijaitsevissa huoneistoissa. Kyläläiset ja kyläyhdistys auttavat tilojen järjestämisessä yritystoimintaan sopivaksi. Kyläyhdistys tukee omien verkostojensa ja viestinnän kautta kyläkaupan/ -kahvilan markkinointia.

Lisätiedot ja tilaan liittyvistä näytöistä sopiminen: kylätyöntekijä Harri-Pekka Luomi, p. 040 583 6986, hp.luomi@gmail.com. Kylätyöntekijän tavoittaa 24/7 periaatteella ja näyttöjä voidaan sopia myös iltaan ja viikonloppuihin. Yhteydenotot huhtikuun loppuun 30.4.2019 mennessä.

Pohjois-Pielaveden Kylät ry, hallitus 16.4.2019

KYLÄ & KUMPPANUUS -HANKE ALKOI 11.2.2019

Euroopan Unionin maaseuturahaston, Pohjois-Savon ELY -keskuksen ja Ylä-Savon Veturi ry:n rahoittama Leader -hanke Kylä & Kumppanuus on alkanut Pohjois-Pielavedellä 11.2.2019. Hankkeen toteuttaa Pohjois-Pielaveden Kylät ry ja sen on määrä kestää 31.12.2020 asti.

Hankkeeseen on palkattu kylätyöntekijäksi Harri-Pekka Luomi Pohjois-Pielaveden Sulkavan kylältä. Lisätietoja hankkeen sisällöistä ja etenemisestä tullaan kertomaan aktiivisesti ja monikanavaisesti sen toteutuksen eri vaiheissa. 

KYLILLÄ TAPAHTUNUTTA:

Videopätkä 2013 Maalaismarkkinoilta