Ajankohtaista

HUOMIO! HUOMIO!

Olet lämpimästi tervetullut kyläyhdistyksen 23. sääntömääräiseen vuosikokoukseen Pohjois-Pielaveden koululle 12.3.2024 klo: 18.30 ;)

YHTEISÖLLISYYTTÄ JA MAASEUTUA KANNATTELEVAA KYLÄTOIMINTAA VUONNA 2023

Vuosi 2023 oli Pohjois-Pielavedellä aktiivinen ja kumppanuuksia vahvistava kylätoiminnan vuosi.

Vuoden aikana kyläyhdistys oli toteuttamassa joko itse, tai yhteistyökumppanina, monia erilaisia tapahtumia. Pielaveden kunnan 150 -juhlavuoden teematapahtumina toteutettiin Avoimet Kylät Pielavesi-järven ympärillä 10.6., perinteinen Tuuren Sottiisi 22.7. ja Maalaismarkkinat 29.7. yhdistänyt Pohjois-Pielaveden Kyläkulttuuripäivät. Maalaismarkkinoiden erikoisuutena mainittakoon Kiuruveden kaupungin ja Pielaveden kunnan kanssa yhteistyönä toteutettu Nujakointireissu Maalaismarkkinoille -tempaus, jonka tuloksena saatiin nostettua Kiuruvesi-Pielavesi välisen tieosuuden huono kunto laajempaan mediajulkisuuteen.

Hallituksen jäsenten panokset ovat kohdistuneet myös muihin yhteisöllisiin aktiviteetteihin ja tempauksiin kylän alueella, kuten vanhempainyhdistystä, nuorisoseuroja, metsästysseuroja ja tuottajajärjestöä, sekä kyläseudun kahden kirkon ylläpitoa tukevaan toimintaan. Kaksi tapahtumaa, joiden järjestämiseen kyläyhdistys osallistui yhteistyökumppanin roolissa, olivat kyläseudun pohjoispäässä toteutetut Sata Suarta Sulukavassa -laturetki ja Isokoski -hölkkä, vastuullisena toteuttajanaan Voimistelu- ja Urheiluseura Sulkavan Koitto ry.

Vuotta 2023 voisikin sisällöltään luonnehtia oman kylän lisäksi maaseutua laajemminkin kannattelevaksi. Vuoden aikana kyläyhdistys on ollut aktiivisesti mukana Pielaveden kunnan yhdistystoimijoille järjestämissä kehittämisilloissa, sekä kunnan 150 -juhlavuotta 2023 valmistelevissa tapaamisissa. Näiden yhteistyöverkostojen ja tapaamisten kautta on hahmoteltu kylätoiminnalle uusia sisältöjä ja yhteisöllisyyden ylläpidon muotoja maaseudun kylien muutokseen vastaamiseksi.

Kylätoiminnan elinehto on ajassa eläminen ja uudistuminen, niin meillä kuin muuallakin, maaseutukyliin kohdistuvan voimakkaan rakennemuutoksen aikoina. Luontevimmin tämä uudistuminen tapahtuu siten, että kylätoiminnan kannattelujoukkoihin saataisiin joka vuosi aina joku uusi tekijä, joka tuo omilla näkemyksillään tuoreutta yhteisen tekemisen tueksi. Tämä on ehkä se kriittisin tekijä, joka ratkaisee kylätoiminnan tulevaisuuden suunnan Pohjois-Pielavedellä.

Pohjois-Pielaveden tulevaisuusohjelmassa kylän visio muotoillaan seuraavasti:

”Pohjois-Pielavesi on eläviä tarinoita tuottava, kumppanuutta synnyttävä ja yritteliäisyyttä tukeva kyläyhteisö”. Tässäpä meille yhteisen tekemisen osviittaa kohti tulevia vuosia! :)Lämpimästi tervetuloa lauantaina 29.7. klo: 10-14 maalaismarkkinoille!

Tänä vuonna markkinoillamme on ennen näkemättömiä arpajaispalkintoja, joten kannattaa osallistua! :)

Lahjoittajina ovat toimineet:

• K-Market Mesikämmen

• K-Rauta Pielavesi

• Satamaravintola Laivuri

• Jiitukka

• Insinööritoimisto Taitorakenteet

• Rengas Räisänen

• Humpparulla

• Kyösti Niskanen

• Metsäpalvelut Kiiskinen

• Agco Suomi

Arvan hinta 5€/kpl tai 10€/3kpl (HUOM! Vain käteismaksu!)

Arpojen tuotot menevät lyhentämättömänä tukemaan kyläyhdistyksemme toimintaa.

Arvonnat suoritetaan paikan päällä klo: 13.30 - olethan kuulolla! :)

Markkinoillemme kannattaa ottaa hyvän mielen lisäksi mukaan myös omat peilarit     - nimittäin Rokka-Matti Rytkönen myy soppatykistä herkullista mykyrokkaa!

HUOM! Sujuvan ja kaikille turvallisen liikennejärjestelyn vuoksi käytäthän virallisia parkkipaikkojamme: kaupantuvan- ja nuorisoseurantalon pihat, sekä koulun kaukalo (paikalla liikenteenohjaus).


TERVETULOA NUJAKOIMAAN!
PIELAVESI 150V & KIURUVESI 150V
= 300V NUJAKOINTIA!!

Olethan muistanut kurkata postilaatikkoosi?

- Sinne on nimittäin posteljooni pudottanut tuoreen kyläkirjeemme, jossa esittelemme tämän vuoden kylätoiminnan sisällöllisiä ulottuvuuksiamme ja infoamme kesän tapahtumista, liitteenä on myös jäsenmaksulomake. Tiesithän, että yrittäjänä voit vaihtoehtoisesti tukea toimintaamme ostamalla edukasta mainostilaa kotisivuiltamme? Jos kiinnostuit, ota yhteyttä: 044 301 6084 tai sinikka.saarinen@hotmail.com / Sinikka Saarinen.

"Pohjois-Pielavesi: eläviä tarinoita tuottava, kumppanuutta synnyttävä ja yritteliäisyyttä tukeva kyläyhteisö!"

Kesän 2023 tapahtumat:

  • Laukkalan heittokisat TO 8.6. Klo: 17.30-21.00 Laukkalan urheilukentällä osoitteessa Laukkalantie 930 Lisätietoja
  • Avoimet Kylät LA 10.6. klo: 9-15 Lisätietoja
  • Tuuren sottiisi LA 22.7. Lisätietoja
  • Pohjois-Pielaveden Maalaismarkkinat LA 29.7.

(Aikataulut ja tiedot tarkentuvat lähempänä tapahtumia ja päivittyvät tähän sivulle, sekä facebookiin).

Paluu yhteisen tekemisen pariin

Vuosi 2022 oli Pohjois-Pielaveden kylätoiminnassa useiden vilkkaiden toimintavuosien jälkeen niin sanottusti uutta suuntaa hakeva ja voimien keräämisen vuosi. Maaseudun rakennemuutoksen vuoksi kylätoimintojen tärkein elinehto tänä päivänä on uudistuminen ja tässä hetkessä eläminen. Helmikuussa koottu uusi hallitus ja Pielaveden kunnan 150v juhlavuosi tuo tälle toimintakaudelle ja varmasti myös tulevaisuuteen uusia tuulia uusine mahdollisuuksineen. Pohjois-Pielaveden tulevaisuusohjelmassa kylän visio kohti tulevia vuosia muotoillaan seuraavasti: ”Pohjois-Pielavesi on eläviä tarinoita tuottava, kumppanuutta synnyttävä ja yritteliäisyyttä tukeva kyläyhteisö.”

Tällä teemalla siis kohti tulevaa! :)

Yhteenhiileen Osuuskunta

Yhteenhiileen Osuuskunta mm. vuokraa tiloja ja tarjoaa hostellityyppistä majoitusta Vaaraslahden entisen kyläkaupan tiloissa Kaupantuvalla. Kesäksi Kaupantuvalle pyritään löytämään myös kesäkahvilan pitäjä. Kaikki palvelut, hinnastot ja yhteystiedot löydät kotisivuilta:

Puhalletaan yhteenhiileenKaupantupa.
Yhteenhiileen Osuuskunta on perustettu vuonna 2019.